Medical Terminology A Short Course 7th Edition By Chabner BA MAT – Test Bank

 

 

To Purchase this Complete Test Bank with Answers Click the link Below

 

https://tbzuiqe.com/product/medical-terminology-a-short-course-7th-edition-by-chabner-ba-mat-test-bank/

 

If face any problem or Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com

 

Sample Questions

 

Chapter 04: Prefixes

Test Bank

 

MULTIPLE CHOICE

 

1.    The condition of being unable to breathe is called:

a.

atrophy

b.

tachypnea

c.

dysplasia

d.

dyspnea

e.

apnea

 

 

ANS:  E                    REF:   132                OBJ:   Medical Terms

 

2.    A term meaning “before birth” is:

a.

antigen

b.

antepartum

c.

postpartum

d.

postnatal

e.

neonatal

 

 

ANS:  B                    REF:   133 | 131       OBJ:   Medical Terms

 

3.    Deficiency in red blood cells or of the hemoglobin within the red cells is called:

a.

aphasia

b.

amenorrhea

c.

anemia

d.

apnea

e.

dysplasia

 

 

ANS:  C                    REF:   132                OBJ:   Medical Terms

 

4.    Excessive (more than normal) development is called:

a.

hypoplasia

b.

dysplasia

c.

atrophy

d.

hypertrophy

e.

neoplastic

 

 

ANS:  D                    REF:   138 | 131       OBJ:   Medical Terms

 

5.    A return of signs and symptoms of illness is called:

a.

remission

b.

resection

c.

prolapse

d.

prosthesis

e.

relapse

 

 

ANS:  E                    REF:   145                OBJ:   Medical Terms

 

6.    Difficult, painful urination is called:

a.

urinalysis

b.

dysuria

c.

polyuria

d.

hematuria

e.

uremia

 

 

ANS:  B                    REF:   135                OBJ:   Medical Terms

 

7.    A protein made by white blood cells and capable of destroying bacteria and viruses is a(n):

a.

antibody

b.

antibiotic

c.

antigen

d.

hemoglobin

e.

leukocyte

 

 

ANS:  A                    REF:   133                OBJ:   Medical Terms

 

8.    An irregularity that occurs at birth is called:

a.

intrauterine

b.

neonatal

c.

benign

d.

congenital anomaly

e.

ectopic pregnancy

 

 

ANS:  D                    REF:   134                OBJ:   Medical Terms

 

9.    A slow heartbeat is called:

a.

bradycardia

b.

tachypnea

c.

cardiomegaly

d.

myocardial infarction

e.

tachycardia

 

 

ANS:  A                    REF:   134 | 130       OBJ:   Medical Terms

 

10.  An artificial part is called a(n):

a.

metacarpal

b.

epidermis

c.

prosthesis

d.

anomaly

e.

intervertebral disk

 

 

ANS:  C                    REF:   144                OBJ:   Medical Terms

 

11.  A term meaning “pertaining to under the shoulder bone” is:

a.

subcostal

b.

hypodermic

c.

subdural

d.

epidural

e.

subscapular

 

 

ANS:  E                    REF:   146                OBJ:   Medical Terms

 

12.  A term meaning “pertaining to both (two) sides” is:

a.

unilateral

b.

tricuspid

c.

intravenous

d.

sagittal

e.

bilateral

 

 

ANS:  E                    REF:   134 | 130       OBJ:   Medical Terms

 

13.  The process of recording sound waves to make an image of organs in the body is called:

a.

CT scan

b.

ultrasonography

c.

MRI

d.

endoscopy

e.

dialysis

 

 

ANS:  B                    REF:   130 | 131 | 147                                          OBJ:    Medical Terms

 

14.  Endocrine glands that are near (above) each kidney are called _____ glands.

a.

adrenal

b.

prostate

c.

subcostal

d.

parathyroid

e.

transurethral

 

 

ANS:  A                    REF:   132 | 130       OBJ:   Medical Terms

 

15.  The spread of a cancerous tumor to another organ away from the original location is termed:

a.

subcutaneous

b.

carcinoma

c.

neoplastic

d.

metastasis

e.

malignant

 

 

ANS:  D                    REF:   140                OBJ:   Medical Terms

 

16.  Two prefixes that mean “beyond” are:

a.

tachy- and brady-

b.

pro- and pre-

c.

dys- and mal-

d.

re- and retro-

e.

ultra- and meta-

 

 

ANS:  E                    REF:   147 | 140       OBJ:   Word Parts

 

17.  A word that means “complete separation” and refers to the process of separating wastes from the blood is:

a.

dialysis

b.

diarrhea

c.

urinalysis

d.

syndrome

e.

subcutaneous

 

 

ANS:  A                    REF:   131 | 134       OBJ:   Medical Terms

 

18.  A membrane that surrounds bone is:

a.

pericardium

b.

peritoneum

c.

diaphragm

d.

mediastinum

e.

periosteum

 

 

ANS:  E                    REF:   143 | 130       OBJ:   Medical Terms

 

19.  The prefixes ante- and _____ have the same meaning.

a.

a-, an-

b.

anti-

c.

pro-

d.

ad-

e.

pan-

 

 

ANS:  C                    REF:   133 | 144       OBJ:   Word Parts

 

20.  Prefixes with similar meanings are poly- and:

a.

re-

b.

dys-

c.

syn-

d.

hyper-

e.

hypo-

 

 

ANS:  D                    REF:   138 | 143       OBJ:   Word Parts

 

21.  A group of signs and symptoms that occur together is called a(n):

a.

analysis

b.

syndrome

c.

dialysis

d.

prognosis

e.

remission

 

 

ANS:  B                    REF:   146                OBJ:   Medical Terms

 

22.  A prefix that means “near” or “along the side of” is:

a.

neo-

b.

pro-

c.

peri-

d.

para-

e.

dia-

 

 

ANS:  D                    REF:   142                OBJ:   Word Parts

 

23.  An abnormal collection of blood above the membrane covering the brain is a(n):

a.

subdural hematoma

b.

cerebral hemorrhage

c.

thrombosis

d.

epidural hematoma

e.

subdural hemorrhage

 

 

ANS:  D                    REF:   130 |137        OBJ:   Medical Terms

 

24.  Two prefixes that mean “within” are:

a.

ante- and pro-

b.

endo- and intra-

c.

hypo- and sub-

d.

syn- and con-

e.

extra- and ec-

 

 

ANS:  B                    REF:   136 | 139       OBJ:   Word Parts

 

25.  If an organ slides or falls forward, the resulting condition is called:

a.

neoplasm

b.

relapse

c.

remission

d.

prolapse

e.

dysmenorrhea

 

 

ANS:  D                    REF:   144                OBJ:   Medical Terms

 

26.  An increase in the number of cells in an organ is called:

a.

hypertrophy

b.

hyperplasia

c.

hypoplasia

d.

atrophy

e.

aplasia

 

 

ANS:  B                    REF:   138                OBJ:   Medical Terms

 

27.  The prefix ante- means:

a.

against

b.

toward, near

c.

before, forward

d.

up, apart

e.

away from

 

 

ANS:  C                    REF:   133                OBJ:   Word Parts

 

28.  The prefix anti- means:

a.

against

b.

toward, near

c.

before, forward

d.

up, apart

e.

away from

 

 

ANS:  A                    REF:   133                OBJ:   Word Parts

 

29.  The prefix epi- means:

a.

in, within, inner

b.

together

c.

out

d.

above, on

e.

outside of

 

 

ANS:  D                    REF:   137                OBJ:   Word Parts

 

30.  The prefix ab- means:

a.

against

b.

toward, near

c.

before, forward

d.

up, apart

e.

away from

 

 

ANS:  E                    REF:   132                OBJ:   Word Parts

 

31.  The prefix ad- means:

a.

against

b.

toward, near

c.

before, forward

d.

up, apart

e.

away from

 

 

ANS:  B                    REF:   132                OBJ:   Word Parts

 

32.  The prefix hemi- means:

a.

excessive, too much

b.

deficient, too little

c.

half

d.

within

e.

bad

 

 

ANS:  C                    REF:   137                OBJ:   Word Parts

 

33.  The prefix hyper- means:

a.

between

b.

excessive, above

c.

change, beyond

d.

within

e.

after, behind

 

 

ANS:  B                    REF:   138                OBJ:   Word Parts

 

34.  The prefix inter- means:

a.

between

b.

excessive, above

c.

change, beyond

d.

within

e.

after, behind

 

 

ANS:  A                    REF:   139                OBJ:   Word Parts

 

35.  The prefix intra- means:

a.

between

b.

excessive, above

c.

change, beyond

d.

within

e.

after, behind

 

 

ANS:  D                    REF:   139                OBJ:   Word Parts

 

36.  The prefix post- means:

a.

between

b.

excessive, above

c.

change, beyond

d.

within

e.

after, behind

 

 

ANS:  E                    REF:   143                OBJ:   Word Parts

 

37.  The prefix meta- means:

a.

between

b.

excessive, above

c.

change, beyond

d.

within

e.

after, behind

 

 

ANS:  C                    REF:   140                OBJ:   Word Parts

 

38.  The prefix hypo- means:

a.

new

b.

with, together

c.

bad

d.

below, deficient

e.

beside, near, along the side of

 

 

ANS:  D                    REF:   139                OBJ:   Word Parts

 

39.  The prefix para- means:

a.

new

b.

with, together

c.

bad

d.

below, deficient

e.

beside, near, along the side of

 

 

ANS:  E                    REF:   142                OBJ:   Word Parts

 

40.  The prefix syn- means:

a.

new

b.

with, together

c.

bad

d.

below, deficient

e.

beside, near, along the side of

 

 

ANS:  B                    REF:   146                OBJ:   Word Parts

 

41.  The prefix mal- means:

a.

new

b.

with, together

c.

bad

d.

between

e.

beside, near, along the side of

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Organic Chemistry 6th Edition By Brown Foote Iverson – Test Bank

Operations And Supply Chain Management 14 Edition By Jacobs – Test Bank

Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley – Test Bank