Medical Terminology for Health Professions 7th Edition by Ann Ehrlich -Test Bank

 

 

To Purchase this Complete Test Bank with Answers Click the link Below

 

https://tbzuiqe.com/product/medical-terminology-for-health-professions-7th-edition-by-ann-ehrlich-test-bank/

 

If face any problem or Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com

 

 

Sample Test

Chapter 3: The Skeletal System

 

MATCHING

 

Match each definition with the correct word part.

a.

cartilage

b.

crooked, bent, or stiff

c.

joint

d.

rib

e.

skull

 

 

1.    ankyl/o

 

2.    arthr/o

 

3.    chondr/o

 

4.    cost/o

 

5.    crani/o

 

1.    ANS:  B                    PTS:   1

 

2.    ANS:  C                    PTS:   1

 

3.    ANS:  A                    PTS:   1

 

4.    ANS:  D                    PTS:   1

 

5.    ANS:  E                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct word part.

a.

bent backward

b.

hump

c.

setting free, loosening

d.

spinal cord, bone marrow

e.

to bind, tie together

 

 

6.    -desis

 

7.    kyph/o

 

8.    lord/o

 

9.    -lysis

 

10.  myel/o

 

6.    ANS:  E                    PTS:   1

 

7.    ANS:  B                    PTS:   1

 

8.    ANS:  A                    PTS:   1

 

9.    ANS:  C                    PTS:   1

 

10.  ANS:  D                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct word part.

a.

bone

b.

curved

c.

noun ending

d.

synovial membrane

e.

vertebra, vertebrae

 

 

11.  oste/o

 

12.  scoli/o

 

13.  spondyl/o

 

14.  synovi/o, synov/o

 

15.  -um

 

11.  ANS:  A                    PTS:   1

 

12.  ANS:  B                    PTS:   1

 

13.  ANS:  E                    PTS:   1

 

14.  ANS:  D                    PTS:   1

 

15.  ANS:  C                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct term.

a.

abnormal forward curvature of the lumbar spine

b.

abnormal outward curvature of the thoracic spine

c.

abnormal lateral curvature of the spine

d.

pain in the lumbar region of the spine

e.

partial displacement of a bone from its joint

 

 

16.  kyphosis

 

17.  lordosis

 

18.  lumbago

 

19.  scoliosis

 

20.  subluxation

 

16.  ANS:  B                    PTS:   1

 

17.  ANS:  A                    PTS:   1

 

18.  ANS:  D                    PTS:   1

 

19.  ANS:  C                    PTS:   1

 

20.  ANS:  E                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct term.

a.

bone that forms the upper portion of the sternum

b.

bones that form the palms of the hand

c.

bones that form part of the foot

d.

hip socket

e.

rounded, bony protuberance on the ankle

 

 

21.  acetabulum

 

22.  malleolus

 

23.  manubrium

 

24.  metacarpals

 

25.  metatarsals

 

21.  ANS:  D                    PTS:   1

 

22.  ANS:  E                    PTS:   1

 

23.  ANS:  A                    PTS:   1

 

24.  ANS:  B                    PTS:   1

 

25.  ANS:  C                    PTS:   1

 

Match each definition with the appropriate type of fracture.

a.

bone breaks due to weakness caused by a disease process

b.

broken bone and an open wound

c.

broken bone that is pressed together on itself

d.

broken bone that is splintered or crushed

e.

surgical fracture of a bone to correct a deformity

 

 

26.  comminuted fracture

 

27.  compression fracture

 

28.  open fracture

 

29.  osteoclasis

 

30.  pathologic fracture

 

26.  ANS:  D                    PTS:   1

 

27.  ANS:  C                    PTS:   1

 

28.  ANS:  B                    PTS:   1

 

29.  ANS:  E                    PTS:   1

 

30.  ANS:  A                    PTS:   1

 

Match each definition with the appropriate bone condition.

a.

abnormal softening of bones

b.

inflammation of the bone

c.

marked loss of bone density

d.

surgical fusion to stiffen a joint

e.

surgical loosening of a stiff joint

 

 

31.  arthrodesis

 

32.  arthrolysis

 

33.  osteitis

 

34.  osteomalacia

 

35.  osteoporosis

 

31.  ANS:  D                    PTS:   1

 

32.  ANS:  E                    PTS:   1

 

33.  ANS:  B                    PTS:   1

 

34.  ANS:  A                    PTS:   1

 

35.  ANS:  C                    PTS:   1

 

COMPLETION

 

1.    A/An ____________________  is commonly known as a bunion.

 

ANS:  hallux valgus

 

PTS:   1

 

2.    Dual x-ray ____________________ is a low-exposure radiographic measurement of the spine and hips to measure bone density.

 

ANS:  absorptiometry

 

PTS:   1

 

3.    A/An ____________________ is an appliance such as a leg brace that is specially designed to control, correct, or compensate for an impaired limb.

 

ANS:  orthotic

 

PTS:   1

 

4.    The ____________________ are the bony structure units of the spinal column.

 

ANS:  vertebrae

 

PTS:   1

 

5.    The term ____________________ means pertaining to the formation of blood cells.

 

ANS:  hemopoietic

 

PTS:   1

 

6.    The condition known as ____________________ is a degenerative disorder that can cause the loss of normal spinal structure and function.

 

ANS:  spondylosis

 

PTS:   1

 

7.    Malformation of the skull due to the premature closure of the cranial sutures is known as ____________________.

 

ANS:  craniostenosis

 

PTS:   1

 

8.    A/An ____________________ surgeon is also known as an orthopedist.

 

ANS:  orthopedic

 

PTS:   1

 

9.    The term ____________________ means originating within another.

 

ANS:  allogenic

 

PTS:   1

 

10.  The condition of blood within a joint is known as ____________________.

 

ANS:  hemarthrosis

 

PTS:   1

 

11.  The term ____________________ describes the surgical suturing or wiring together of bones.

 

ANS:  osteorrhaphy

 

PTS:   1

 

12.  The visual examination of the internal structure of a joint is known as ____________________.

 

ANS:  arthroscopy

 

PTS:   1

 

13.  A/An ____________________ is a specialist who diagnoses and treats disorders of the foot.

 

ANS:  podiatrist

 

PTS:   1

 

14.  The form of rheumatoid arthritis that primarily causes inflammation of the joints between the vertebrae is known as ____________________.

 

ANS:  ankylosing spondylitis

 

PTS:   1

 

15.  A/An ____________________ is the surgical removal of a synovial membrane from a joint.

 

ANS:  synovectomy

 

PTS:   1

 

16.  A/An ____________________ hip fracture is caused by weakening of the bones due to osteoporosis.

 

ANS:  osteoporotic

 

PTS:   1

 

17.  ____________________ is the grating sound heard when the ends of a broken bone move together.

 

ANS:  Crepitation

 

PTS:   1

 

18.  A fracture treatment in which pins or a plate are placed directly into the bone to hold the broken pieces in place is known as ____________________.

 

ANS:  internal fixation

 

PTS:   1

 

19.  Spina ____________________ is a congenital defect that occurs during early pregnancy when the spinal canal fails to close completely around the spinal cord to protect it.

 

ANS:  bifida

 

PTS:   1

 

20.  Juvenile ____________________ arthritis is an autoimmune disorder that affects children with symptoms that include stiffness, pain, joint swelling, skin rash, fever, slowed growth, and fatigue.

 

ANS:  rheumatoid

 

PTS:   1

 

21.  The term ____________________ means originating within an individual.

 

ANS:  autologous

 

PTS:   1

 

22.  The death of bone tissue due to insufficient blood supply is known as ____________________.

 

ANS:  osteonecrosis

 

PTS:   1

 

23.  A/An ____________________ is a slow-growing benign tumor derived from cartilage cells.

 

ANS:  chondroma

 

PTS:   1

 

24.  ____________________ is the form of arthritis most commonly associated with aging.

 

ANS:  Osteoarthritis

 

PTS:   1

 

25.  The medical term ____________________ describes the abnormal softening of cartilage.

 

ANS:  chondromalacia

 

PTS:   1

 

26.  A/An ____________________ is the surgical removal of a lamina from a vertebra.

 

ANS:  laminectomy

 

PTS:   1

 

27.  The condition known as ____________________ is an inflammation of the bone marrow and adjacent bone.

 

ANS:  osteomyelitis

 

PTS:   1

 

28.  ____________________ is a deficiency disease in children characterized by defective bone growth.

 

ANS:  Rickets

 

PTS:   1

 

29.  An artificial leg is a type of ____________________.

 

ANS:  prosthesis

 

PTS:   1

 

30.  An inflammation of the cartilage that connects a rib to the sternum is known as ____________________.

 

ANS:  costochondritis

 

PTS:   1

 

31.  ____________________ is the condition of thinner-than-average bone density.

 

ANS:  Osteopenia

 

PTS:   1

 

32.  Fibrous ____________________ is a bone disorder of unknown cause that destroys normal bone structure and replaces it with scarlike tissue.

 

ANS:  dysplasia

 

PTS:   1

 

33.  ____________________ is the forward slipping movement of a lower lumbar vertebra’s body on the vertebra or sacrum below it.

 

ANS:  Spondylolisthesis

 

PTS:   1

 

34.  A/An ____________________ is a benign bony projection covered with cartilage.

 

ANS:  osteochondroma

 

PTS:   1

 

35.  An inflammation of the periosteum is known as ____________________.

 

ANS:  periostitis

 

PTS:   1

 

36.  ____________________ is a chronic autoimmune disorder in which the joints and some organs of other body systems are attacked.

 

ANS:  Rheumatoid arthritis

 

PTS:   1

 

37.  A/An ____________________ fracture is a break in which the bone has been twisted apart.

 

ANS:  spiral

 

PTS:   1

 

38.  A percutaneous ____________________ is a minimally invasive procedure that is performed to treat osteoporosis-related compression fractures of the spine.

 

ANS:  vertebroplasty

 

PTS:   1

 

39.  ____________________ disease is a bone disorder of unknown cause that is characterized by excessive breakdown of bone tissue, followed by abnormal bone formation.

 

ANS:  Paget’s

 

PTS:   1

 

40.  A/An ____________________ is a type of cancer that occurs in blood-making cells found in the red bone marrow.

 

ANS:  myeloma

 

PTS:   1

 

Chapter 4: The Muscular System

 

MATCHING

 

Match each definition with the correct word part.

a.

bad

b.

fascia

c.

fibrous connective tissue

d.

hernia

e.

two

 

 

1.    bi

 

2.    -cele

 

3.    dys-

 

4.    fasci/o

 

5.    fibr/o-

 

1.    ANS:  E                    PTS:   1

 

2.    ANS:  D                    PTS:   1

 

3.    ANS:  A                    PTS:   1

 

4.    ANS:  B                    PTS:   1

 

5.    ANS:  C                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct word part.

a.

abnormal condition

b.

movement

c.

muscle

d.

paralysis

e.

pertaining to

 

 

6.    -ia

 

7.    -ic

 

8.    kinesi/o

 

9.    my/o

 

10.  -plegia

 

6.    ANS:  A                    PTS:   1

 

7.    ANS:  E                    PTS:   1

 

8.    ANS:  B                    PTS:   1

 

9.    ANS:  C                    PTS:   1

 

10.  ANS:  D                    PTS:   1

 

Match each definition with the correct word part.

a.

coordination

b.

rupture

c.

tendon

d.

three

e.

tone, tension, stretching

 

Comments

Popular posts from this blog

Organic Chemistry 6th Edition By Brown Foote Iverson – Test Bank

Operations And Supply Chain Management 14 Edition By Jacobs – Test Bank

Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley – Test Bank