Philosophy A Text with Readings 11th Edition By Manuel Velasquez -Test Bank
To Purchase
this Complete Test Bank with Answers Click the link Below
If face any problem or
Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com
Sample
Test
Chapter 3—Reality and Being
MULTIPLE CHOICE
1. Who
was also known as the Lokyata?
a. |
The Buddhists |
b. |
The Hindus |
c. |
The Charvakas |
d. |
The Augustinians |
ANS:
C
PTS: 1
2. Hobbes
believed that
a. |
Only matter is real |
b. |
Only spirit is real |
c. |
The world is composed of
both matter and spirit |
d. |
The world cannot be known |
ANS: A
PTS: 1
3. The
view that whatever I perceive is merely one of my perceptions or a collection
of them is known as
a. |
Subjective idealism |
b. |
Objective idealism |
c. |
Subjective materialism |
d. |
Objective materialism |
ANS: A
PTS: 1
4. Which
pragmatist was concerned with the logical implications of ideas?
a. |
John Dewey |
b. |
C. S. Pierce |
c. |
William James |
d. |
Elmer Sprague |
ANS:
B
PTS: 1
5. A. J.
Ayer believed that there were only two kinds of meaningful statements:
a. |
Relations of ideas and
statements of fact |
b. |
Relations of ideas and
tautologies |
c. |
Empirical hypotheses and
statements of fact |
d. |
Relations of fact and
statements of ideas |
ANS: A
PTS: 1
6. Which
view is the heir of pragmatism and idealism?
a. |
Materialism |
b. |
Irrealism |
c. |
Antirealism |
d. |
Immaterialism |
ANS:
C
PTS: 1
7. Heidegger
was influenced by which view?
a. |
James’ pragmatism |
b. |
Ayer’s positivism |
c. |
Husserl’s phenomenology |
d. |
Descartes’ skepticism |
ANS:
C
PTS: 1
8. Who
is best known for writing of our own human being in the world, our Dasein?
a. |
James |
b. |
Husserl |
c. |
Heidegger |
d. |
Plato |
ANS:
C
PTS: 1
9. Sartre
endorses
a. |
Libertarianism |
b. |
Determinism |
c. |
LaPlacianism |
d. |
Psychologism |
ANS:
A
PTS: 1
10. Thomas
Hobbes endorses
a. |
Libertarianism |
b. |
Compatibilism |
c. |
Determinism |
d. |
Existentialism |
ANS:
B
PTS: 1
11. For
what philosopher(s) does reality contain every possible kind of being, from the
“lowest” kind of inert matter to the “highest” kind of spirit?
a. |
Thomas Hobbes |
b. |
Karl Marx |
c. |
Saint Augustine |
d. |
Charvaka Philosophers of
India |
ANS:
C
PTS: 1
12. What
philosopher argued that reality can be explained in terms of the smallest
pieces of matter he called atoms?
a. |
Aristotle |
b. |
Plato |
c. |
Saint Augustine |
d. |
Democritus |
ANS:
D
PTS: 1
13. What
philosopher, in his book Man
a Machine, argued that humans are nothing more than complex
machines?
a. |
Karl Marx |
b. |
Democritus |
c. |
Julien Offray de La Mettrie |
d. |
Vasubandhu |
ANS:
C
PTS: 1
14. An
unusual aspect of consciousness is that the objects of which one is conscious
need not exist. This feature of consciousness is called
a. |
subjectivity. |
b. |
intensionality. |
c. |
spatiality. |
d. |
awareness. |
ANS:
B
PTS: 1
15. What
contemporary Canadian philosopher argues that all the things in the universe
are thoughts in the mind of God?
a. |
John Leslie |
b. |
John Rawls |
c. |
Josiah Royce |
d. |
F. H. Bradley |
ANS: A
PTS: 1
16. The
attribution of human thoughts and emotions onto the nonhuman universe is the
fallacy of
a. |
equivocation |
b. |
composition |
c. |
anthropomorphism |
d. |
wishful thinking |
ANS:
C
PTS: 1
17. The philosophical
view that interprets an idea in terms of its practical consequences and asks
what difference it would make if it were true is called
a. |
materialism. |
b. |
idealism. |
c. |
pragmatism. |
d. |
logical positivism. |
ANS: C
PTS: 1
18. The
statement, “All bachelors are unmarried.” is a(n)
a. |
analytical statement. |
b. |
synthetic statement. |
c. |
meaningless statement. |
d. |
empirical statement. |
ANS:
A
PTS: 1
19. Who
wrote the following: “Now many linguistic utterances are analogous to laughing
in that they have only an expressive function, no representative function.”?
a. |
William James |
b. |
Thomas Hobbes |
c. |
Rudolf Carnap |
d. |
Jacques Derrida |
ANS: C
PTS: 1
20. The
philosophical view that a real world exists independently of our language, our
thoughts, our perceptions, and our beliefs is called
a. |
antirealism. |
b. |
realism. |
c. |
pragmatism. |
d. |
postmodernism. |
ANS: B
PTS: 1
21. The
view that there are many realities and that realities are constructed by the
many languages of the cultures and subcultures is called
a. |
pragmatism. |
b. |
existentialism. |
c. |
postmodernism. |
d. |
realism. |
ANS: C
PTS: 1
22. Who
wrote, “The aim of phenomenology is described as the study of experiences with
a view to bringing out their ‘essences,’ their underlying reason.”?
a. |
Hilary Putnam |
b. |
Jean Grimshaw |
c. |
Maurice Merleau-Ponty |
d. |
Edmund Husserl |
ANS:
C
PTS: 1
23. The
view that there are no absolute truth but that all truth is relative to groups
or persons, acculturation or personal bias is called
a. |
phenomenology. |
b. |
relativism. |
c. |
pragmatism. |
d. |
realism. |
ANS:
B
PTS: 1
24. The
philosophical position that holds that people have control over what they do
and are free to choose to act other than the way they do is called
a. |
determinism. |
b. |
existentialism. |
c. |
libertarianism. |
d. |
phenomenology. |
ANS:
C
PTS: 1
25. What
French philosopher argues that the scientist’s objective time is just a
conceptual abstraction, a construct of the mind?
a. |
Henri Bergson |
b. |
Edmund Husserl |
c. |
Immanual Kant |
d. |
J. J. C. Smart |
ANS:
A
PTS: 1
TRUE/FALSE
1. St.
Augustine found it difficult to believe that spirits were real.
ANS:
F
PTS: 1
2. The
Charvaka philosophers were spiritualists.
ANS: F
PTS: 1
3. Hobbes
believed that there was more to the Universe than measureable mater.
ANS:
F
PTS: 1
4. Hobbes
believed that our mental states are states of our brain.
ANS: T
PTS: 1
5. The
neutrino has no mass, no electric charge, and no magnetic field.
ANS:
T
PTS: 1
6. Vasubandhu
claimed that we directly perceive the objects in the world around us.
ANS:
F
PTS: 1
7. Dewey
believed that philosophy arose out of people’s struggles to deal with social
and political problems.
ANS:
T
PTS: 1
8. Charles
S. Pierce was concerned with the psychological effects of ideas.
ANS: F
PTS: 1
9. Husserl
believed that Europe had inherited rational certainty from the Greeks.
ANS:
T
PTS: 1
10. Newton
believed that all material bodies in the universe were governed by universal
laws of nature.
ANS:
T
PTS: 1
COMPLETION
1. ____________________
is the view that matter is the ultimate constituent of reality.
ANS: Materialism
PTS: 1
2. ____________________
____________________ is generalizing about what we observe.
ANS: Inductive reasoning
PTS: 1
3. ____________________
____________________ appeals to general statements to reach its logical
conclusions.
ANS: Deductive reasoning
PTS: 1
4. ____________________
is the belief that reality is essentially composed of minds and their ideas.
ANS: Idealism
PTS: 1
5. The
City of God was written by ____________________.
ANS: Augustine
PTS: 1
6. ____________________
idealism contains elements of both objective and subjective idealism.
ANS: Berkeley’s
PTS: 1
7. Objective
idealism accounts for the ____________________ of our experiences.
ANS:
regularity
steadiness
PTS: 1
8. According
to James, pragmatism looks towards ____________________ things.
ANS: last
PTS: 1
9. ____________________
is the view that reality is only one kind of thing.
ANS: Monism
PTS: 1
10. The
philosophical school that contends that ____________________ is the underlying
reality that appears to our consciousness is phenomenology.
ANS: being
PTS: 1
ESSAY
1. Imagine
that you are placed into a machine that stimulates your brain, making you think
that your life is going wonderfully well, while all the time you are simply
attached to an “Experience Machine” in a basement. Given that you could not
tell that your life was illusory, would you choose to enter this machine, or
not? Would it make a difference to you in answering this question if you
learned that Berkeley’s idealism was correct? Why, or why not?
ANS:
Answer not provided.
PTS: 1
2. If
everything is comprised of matter, and if all matter is governed by causal
laws, it is possible that humans are free in the sense required for moral
responsibility? Explain your answer.
ANS:
Answer not provided.
PTS: 1
3. Do
you believe that pragmatism is a tenable middle ground between materialism and
idealism? If not, why not? If so, why do you think this? How do your answers to
these questions illustrate your own views on the value and role of metaphysics
in understanding the world around you?
ANS:
Answer not provided.
PTS: 1
4. In
what way might our language be said to create our world? Drawing on your answer
to this question, what practical implications do you think it could have¾if
any¾for social change? If you believe that your answer has no such
implications, explain why.
ANS:
Answer not provided.
PTS: 1
5. Do
you think that our consciousness is effective in leading us to act? Do we make
decisions, or do our decisions merely flow through us? Are these empirical
questions, or metaphysical ones? Explain your answer.
ANS:
Answer not provided.
PTS: 1
Comments
Post a Comment