New Perspectives on Computer Concepts 2014 Comprehensive 17th Edition June Jamrich Parsons Dan Oja- Test Bank

 

To Purchase this Complete Test Bank with Answers Click the link Below

 

https://tbzuiqe.com/product/new-perspectives-on-computer-concepts-2014-comprehensive-17th-edition-june-jamrich-parsons-dan-oja-test-bank/

 

If face any problem or Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com

 

Sample Test

Chapter 3: Making Presentations with PowerPoint

 

TRUE/FALSE

 

1.   You can open PowerPoint from the Windows 8 Start screen.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   127

 

2.   Most slide layouts do not include any placeholders.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   129

 

3.   Numbered lists help the audience to focus on sequences, priorities, and rankings.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   130

 

4.   You can use graphics to add visual interest to your slides.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   131

 

5.   PowerPoint does not provide layouts containing chart placeholders, only picture ones.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   132

 

6.   MOV files can be played within a PowerPoint presentation only if Windows Media Player is installed.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   134

 

7.   You can access a browser and display a Web page during your presentation.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   135

 

8.   You only can create hyperlinks to a Web page from your presentation.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   135

 

9.   Click Back on the shortcut menu to go back one slide.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   136

 

10.                You can hide a slide so that it won’t appear when you show the presentation.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   144

 

11.                You cannot change a transition after it has been selected.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   145

 

12.                Themes are preformatted with fonts and font sizes, but not with the background design and color.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   146

 

13.                Animation effects can only be applied to graphics.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   147

 

14.                PowerPoint’s spelling checker is very similar to the one you use in Word.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   148

 

15.                Speaker notes are always projected for the audience together with your presentation.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   149

 

16.                To effectively use Presenter View, Windows must be configured to support two monitors.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   150

 

17.                Handouts should contain not more than two slides per page.

 

ANS:  F                    PTS:   1                    REF:   151

 

18.                With PowerPoint 2013 you can save the presentation as a video.

 

ANS:  T                    PTS:   1                    REF:   152

 

MODIFIED TRUE/FALSE

 

1.   Typically, slides are presented with a(n) computer and a projection device. ____________

 

ANS:  T                                                     PTS:   1                    REF:   127

 

2.   PowerPoint presentations are saved with a(n) .pptn file extension. ____________

 

ANS:  F, .pptx

 

PTS:   1                    REF:   128

 

3.   Most slide templates include at least one placeholder, in which you can enter text or graphics. __________

 

ANS:  F, layouts

 

PTS:   1                    REF:   129

 

4.   Leads effectively present an overview or summary of information. _______________

 

ANS:  F, Bullets

 

PTS:   1                    REF:   130

 

5.   ClipArt is a collection of graphical templates that can be used to depict organizational charts and processes. _______________

 

ANS:  F, SmartArt

 

PTS:   1                    REF:   131

 

6.   You can use tools on the CHART TOOLS DESIGN and FORMAT subject tabs to customize the elements of your chart.  _______________

 

ANS:  F, contextual

 

PTS:   1                    REF:   132

 

7.   PowerPoint offers a set of Playback Tools for adjusting the way movies appear on slides and play during presentations. _______________

 

ANS:  F, Video

 

PTS:   1                    REF:   134

 

8.   You can use the Inner Link button to create links to other slides in your presentation. _______________

 

ANS:  F, Hyperlink

 

PTS:   1                    REF:   135

 

9.   Left-click a slide to display a shortcut menu that allows you to select a specific slide to display. _______________

 

ANS:  F

Right-click

right click

rightclick

 

PTS:   1                    REF:   136

 

10.                Most of the time, when you build the basic structure of your presentation, you will work in Design view. __________

 

ANS:  F, Normal

 

PTS:   1                    REF:   143

 

11.                Text view displays the text of your slides instead of slide thumbnails. __________

 

ANS:  F, Outline

 

PTS:   1                    REF:   143

 

12.                The Enter key demotes a level, as when you want to add bullet points. __________

 

ANS:  F

Tab

[Tab]

 

PTS:   1                    REF:   143

 

13.                You can change a transition by selecting a slide, clicking the ANIMATION tab, then selecting a different transition. __________

 

ANS:  F, TRANSITIONS

 

PTS:   1                    REF:   145

 

14.                You can use the drag-and-drop method to move a slide to a new location. __________

 

ANS:  T                                                     PTS:   1                    REF:   144

 

15.                You can change the font attributes for all the slides in your presentation at the same time by using the font master. __________

 

ANS:  F, slide

 

PTS:   1                    REF:   146

 

16.                PowerPoint’s AutoCorrect feature can automatically correct common typing errors as you work. __________

 

ANS:  T                                                     PTS:   1                    REF:   148

 

17.                To print speaker notes, first click the PRINT tab. __________

 

ANS:  F, FILE

 

PTS:   1                    REF:   149

 

18.                The Border Slides option gives your handouts a professional look by drawing a thin black line around each slide. __________

 

ANS:  F, Frame

 

PTS:   1                    REF:   151

 

19.                A program called PowerPoint Presenter displays presentations on computers on which PowerPoint is not installed. __________

 

ANS:  F, Viewer

 

PTS:   1                    REF:   152

 

MULTIPLE CHOICE

 

1.   Each presentation ____ contains objects such as titles, items in a bulleted list, graphics, and charts.

a.

slide

c.

worksheet

b.

chart

d.

video clip

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   127

 

2.   When a presentation is open in Normal view, the current slide is displayed ___________ of the PowerPoint window.

a.

on the left

c.

on the right

b.

in the center

d.

on the top

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   127

 

3.   When a presentation is open in Normal view, the Slides list is shown ___________ of the PowerPoint window.

a.

in the center

c.

to the left

b.

near the bottom

d.

to the right

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   127

 

4.   When PowerPoint opens, it displays a ______ presentation and a slide that you can use as the title slide.

a.

simple template

c.

master

b.

blank

d.

default

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   128

 

5.   A collection of professionally selected slide color schemes, fonts, graphic accents, and background colors is called a presentation ______.

a.

template

c.

theme

b.

framework

d.

worksheet

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   128

 

6.   PowerPoint presentations are saved with a _____ file extension.

a.

.pptx

c.

.ptpx

b.

.ppt

d.

.ppxt

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   128

 

7.   If you change your mind about the theme you selected for a presentation, you can change it by clicking the _______ tab, then clicking any theme from the Themes group.

a.

HOME

c.

VIEW

b.

PREVIEW

d.

DESIGN

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   128

 

8.   Change the background color of a slide by clicking the DESIGN tab, then selecting Format Background from the _________ group.

a.

Themes

c.

Select

b.

Customize

d.

Variants

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   128

 

9.   Which of the following buttons adds a slide to your presentation?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   129

 

10.                Which of the following layouts is typically used for the first slide in your presentation?

a.

Blank

c.

Title Slide

b.

Title and Content

d.

Title Only

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   129

 

11.                You can resize any placeholder or any slide object by using its ___________.

a.

Resize button

c.

Quick Analysis buton

b.

shortcut menu

d.

sizing handles

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   129

 

12.                Which of the following will not duplicate a slide for your presentation?

a.

Click the slide you want to duplicate, then use the Copy and Paste buttons on the HOME tab.

b.

Left-click a slide and use the shortcut menu’s Copy and Paste options.

c.

Right-click a slide and use the shortcut menu’s Copy and Paste options.

d.

Click the slide you want to duplicate, then select Duplicate Selected Slides.

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   129

 

13.                When you want to present a list of bulleted or numbered points, which of the following PowerPoint’s layouts is appropriate to use?

a.

Title Slide

c.

Content with Lists

b.

Blank

d.

Title and Content

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   130

 

14.                When creating a bulleted or numbered list, each time you press the _______ key, PowerPoint generates a new bullet or number.

a.

Enter

c.

New Bullet

b.

Space

d.

New Item

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   130

 

15.                Which of the following buttons should you click if you decided you did not want bullet symbols in front of each list item?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   130

 

16.                Bullets effectively present an overview or summary of information, but you should limit their use to a maximum of _________ per slide.

a.

three to five

c.

eight to ten

b.

five to seven

d.

six to nine

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   130

 

17.                Which of the following icons should you click to insert a piece of clip art?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   131

 

18.                Which of the following icons should you click to insert a photo or scanned image ?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   131

 

19.                Which of the following should be used to depict organizational charts or processes?

a.

Clip Art

c.

Charts

b.

SmartArt

d.

Pictures

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   131

 

20.                Which of the following icons should you use to insert a pie chart into a slide ?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   132

 

21.                To customize the elements of your chart you can use the ___________________ contextual tab(s).

a.

CHART LAYOUT

b.

CHART TOOLS DESIGN and FORMAT

c.

CUSTOMIZE CHART

d.

CHART DESIGN and CREATION

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   132

 

22.                To delete sample data in the datasheet’s columns or rows, select the cells, then press the ________ key.

a.

CUT

c.

DELETE

b.

REMOVE

d.

TURN OFF

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   132

 

23.                When a table is inserted into a slide, the ________________________ contextual tabs appear.

a.

TABLE TOOLS and LAYOUT DESIGN

b.

TABLE DESIGN and LAYOUT TOOLS

c.

TABLE TOOLS DESIGN and LAYOUT

d.

TABLE FORMAT TOOLS and LAYOUT

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   133

 

24.                To adjust the height of cells, position the pointer over one of the dividing lines between cells. When the pointer changes to the _______ shape, drag the dividing line to the correct position.

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   133

 

25.                To insert rows, click the cell where you want to insert a row, then click _____________ from the Rows & Columns group on the TABLE TOOLS LAYOUT contextual tab.

a.

Insert Row

c.

Insert Below

b.

Insert Above

d.

either Insert Above or Insert Below

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   133

 

26.                Additional settings on the __________ tab allow you to set a movie to loop until you stop it or rewind it is played.

a.

PLAYBACK

c.

LOOP and REWIND

b.

REWIND

d.

FORMAT

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   134

 

27.                To access Video Tools, click the movie window, then select _________ tab.

a.

either the FORMAT or PLAYBACK

c.

only the PLAYBACK

b.

only the FORMAT

d.

the VIEW

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   134

 

 

28.                Referring to the figure above, which callout points to the field where you should enter the text that you would like to be displayed as a link?

a.

A

c.

C

b.

B

d.

D

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   135

 

29.                Referring to the figure above, which callout points to the item that can be used to open your browser and locate the page you would like to put a link to in your presentation?

a.

A

c.

C

b.

B

d.

E

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   135

 

30.                Referring to the figure above, which callout points to the location where a link’s URL should be entered?

a.

A

c.

C

b.

B

d.

D

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   135

 

31.                Which of the following buttons should you click to open the Insert Hyperlink dialog box?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   135

 

32.                You can use the Hyperlink button to create links to ____________.

a.

other slides in your presentation

c.

slides in different presentations

b.

e-mail addresses

d.

all of the above

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   135

 

33.                Press the ______ key to stop the slide show.

a.

Esc

c.

Spacebar

b.

Tab

d.

Backspace

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   136

 

34.                Which of the following buttons should you click to start the presentation with the current slide?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   136

 

35.                During a presentation, you can use the buttons in the ________ corner of the slide to navigate through the slides, write on the slide with the PowerPoint pen or highlighter, or switch to another program.

a.

upper-left

c.

lower-left

b.

upper-right

d.

lower-right

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   136

 

36.                If a slide fills the the entire screen, the presentation is in ____ view.

a.

Slide Sorter

c.

Show Preview

b.

Slide Show

d.

Print Preview

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   136

 

37.                To move to the next slide in Slide Show view, ______________.

a.

click the left mouse button

c.

either a or b

b.

press the right-arrow key

d.

neither nor b

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   136

 

38.                To move to the previous slide in Slide Show view, _____________.

a.

click the right mouse button

c.

either a or b

b.

press the left-arrow key

d.

neither a nor b

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   136

 

39.                _______ view is convenient for building the basic structure of your presentation and for adding speaker notes.

a.

Outline

c.

Slide Sorter

b.

Normal

d.

Default

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   143

 

40.                You can enter text for your presentation in _______ view instead of entering it directly on the slide.

a.

Outline

c.

Slide Sorter

b.

Normal

d.

Preview

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   143

 

41.                Which of the following keys is useful for taking you to the next slide, bullet, or placeholder, when entering text into Outline panel?

a.

Tab

c.

Enter

b.

Shift Tab

d.

Ctrl Tab

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   143

 

42.                Which of the following keys promotes a level, as when you have been entering bullets and want to start a new slide?

a.

Tab

c.

Enter

b.

Shift Tab

d.

Ctrl Tab

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   143

 

43.                If you have created an outline using Word or other software, the text can be imported into PowerPoint by selecting the arrow on the New Slides button and selecting ____________.

a.

Slides from Document

c.

Slides from Word

b.

Slides from Outline

d.

Outline Slides

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   143

 

44.                Which of the following buttons switches between Normal view and Outline view?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   143

 

45.                The easiest way to rearrange slides, delete slides, hide slides, and duplicate slides is to use ______________.

a.

Normal View

c.

Outline View

b.

Slide Sorter view

d.

Special View

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   144

 

46.                Which of the following buttons is a Slide Sorter button?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  A                    PTS:   1                    REF:   144

 

47.                If you do not want a slide appear during the presentation, switch to Normal view, right-click the slide, then click __________ on the shortcut menu.

a.

Cut Slide

c.

Remove Slide

b.

Lock Up Slide

d.

Hide Slide

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   144

 

48.                Which of the following icons is a Play Animations icon?

a.

c.

b.

d.

 

 

ANS:  C                    PTS:   1                    REF:   145

 

49.                You can change a transition by selecting a slide, clicking the __________ tab, then selecting a different transition from the Transition to This Slide group.

a.

ANIMATIONS

c.

DESIGN

b.

TRANSITIONS

d.

SLIDE SHOW

 

 

ANS:  B                    PTS:   1                    REF:   145

 

50.                In Slide Show view, a presentation advances from one slide to the next when you press _____ key.

a.

the Enter

c.

the Shift

b.

the Tab

d.

any

 

 

ANS:  D                    PTS:   1                    REF:   145

 

 

Comments

Popular posts from this blog

Organic Chemistry 6th Edition By Brown Foote Iverson – Test Bank

Operations And Supply Chain Management 14 Edition By Jacobs – Test Bank

Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley – Test Bank