Mosbys Pharmacy Technician 3rd Edition by Teresa Hopper -Test Bank

 

 

To Purchase this Complete Test Bank with Answers Click the link Below

 

https://tbzuiqe.com/product/mosbys-pharmacy-technician-3rd-edition-by-teresa-hopper-test-bank/

 

If face any problem or Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com

 

 

Sample Test

Hopper: Mosby’s Pharmacy Technician, 3rd Edition

 

Chapter 3: Pharmacy Ethics, Competencies, Associations, and Settings for Technicians

 

Test Bank

 

TRUE/FALSE

 

1.    Competency is the ability to express oneself in such a way that one is readily and clearly understood.

 

ANS:   F

Competency is the capability or proficiency to perform a function.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 74

NAT:   [none]

 

2.    Technicians must keep all privileged information about a customer confidential.

 

ANS:   T

Confidentiality involves keeping privileged customer information from being disclosed without the customer’s consent.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 90

NAT:   Module 15 IO 29.1.2 (Comprehension) Explain patient confidentiality issues related to data collection, transmission, and storage by pharmacy information systems and by electronic medical records. | IO 29.1.1 (Comprehension) Explain situations in which the pharmacy | technician must be aware and observant of the confidentiality of | patient information.

 

3.    Certification is education beyond the basic technical education, usually required for license renewal.

 

ANS:   F

Certification involves the passing of a national certification examination.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 93

NAT:   Module 31 | OBJ 23.2 (Comprehension) Explain the process by which one can become a nationally certified pharmacy technician.

 

4.    Closed door pharmacies are not open to the public.

 

ANS:   T

A pharmacy where medications are called in from institutions such as long-term care facilities and are then delivered is a closed door pharmacy. These pharmacies are not open to the public.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 74

NAT:   [none]

 

5.    A protocol is a standard that is to be met by all employees governing specific duties.

 

ANS:   T

A protocol is a standard that is to be met by all employees governing specific duties.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 75

NAT:   [none]

 

6.    State board licensing is more extensive than registration.

 

ANS:   T

State board licensing is more extensive than registration.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 74

NAT:   Module 31 | IO 23.1.1 (Knowledge) State the differences between certification, licensure, and registration.

 

7.    A pharmacy in a hospital or institutional setting is called an outpatient pharmacy.

 

ANS:   F

A pharmacy in a hospital or institutional setting is called an inpatient pharmacy.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 74

NAT:   Module 1 | IO 30.1.1 (Comprehension) Explain how direct patient care is delivered in each of the various patient-care settings.

 

8.    Morals are the values that are used within a profession.

 

ANS:   F

Morals are ethics and honorable beliefs. Ethics are the values and morals that are used within a profession.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 74

NAT:   Module 30 | IO 17.1.4 (Comprehension) Explain situations which may present ethical questions for the pharmacy technician.

 

9.    Professionalism is conforming to the right principles of conduct (work ethics) as accepted by others in the profession.

 

ANS:   T

Professionalism is conforming to the right principles of conduct (work ethics) as accepted by others in the profession.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 75

NAT:   Module 30 | OBJ 27.1 (Application) Demonstrate consistent use of a systematic approach to solving problems encountered in one’s work as a technician.

 

10.  The board of pharmacy is a federally-managed agency that licenses pharmacists and may either register or license pharmacy technicians to work in a pharmacy setting.

 

ANS:   F

The board of pharmacy is a state-managed agency that licenses pharmacists and may either register or license pharmacy technicians to work in a pharmacy setting.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 77

NAT:   Module 31 | IO 23.1.1 (Knowledge) State the differences between certification, licensure, and registration.

 

MULTIPLE CHOICE

 

1.    Which of the following organizations was founded by technicians for technicians in 1999?

a.

NABP

c.

AAPT

b.

APHA

d.

NPTA

 

 

ANS:   D

The NPTA is a pharmacy association primarily for technicians founded in 1999.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 99

NAT:   Module 32 | OBJ 22.2 (Knowledge) Describe the local, state, and national pharmacy organizations which offer value for the pharmacy technician.

 

2.    The White paper on pharmacy technicians 2002 addressed

a.

Pharmacy technician qualifications and issues

b.

Pharmacist qualifications and issues

c.

The need for more pharmacists

d.

None of the above

 

 

ANS:   A

The White paper on pharmacy technicians 2002 addressed many of the challenges pharmacy faces. The paper explores the diversity of pharmacy technician qualifications, knowledge, and responsibilities.

 

PTS:    1                      DIF:    2 (Comprehension)                             REF:    p. 76

NAT:   [none]

 

3.    Which of the following is not an example of a nondiscretionary duty?

a.

Ordering stock

b.

Billing insurance plans

c.

Recommending an OTC cold medication

d.

Repackaging medications

 

 

ANS:   C

All technicians, regardless of their title, can and do perform many types of nondiscretionary duties in the pharmacy setting. Examples include repackaging medications, ordering stock, and billing insurance plans.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 77

NAT:   Module 1 | OBJ 3.1 (Comprehension) Explain how state laws and regulations determine what activities associated with preparing medications for distribution can be delegated by pharmacists to technicians.

 

4.    A pharmacy technician should be able to type at least

a.

50 wpm

c.

45 wpm

b.

35 wpm

d.

60 wpm

 

 

ANS:   B

The typing speed required by most pharmacy employers is a minimum of at least 35 wpm. The number of prescriptions processed per day in a pharmacy directly relates to the speed and accuracy of the typist.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 78

NAT:   Module 35 | OBJ 26.2 (Application) Demonstrate proficiency with word processing, spread sheet, and database software.

 

5.    Stat doses are delivered within

a.

10 minutes

c.

As soon as possible

b.

20 minutes

d.

15 minutes

 

 

ANS:   D

Stat doses are delivered within 15 minutes.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 79

NAT:   Module 30 | IO 31.1.3 (Comprehension) Explain the difference in priority to be given a STAT versus a PRN order.

 

6.    Which of the following job descriptions is not common for an inpatient technician?

a.

Ordering stock

b.

Preparing parenteral medications

c.

Filling patient cassettes

d.

Entering medication orders into the computer

 

 

ANS:   D

Inpatient technicians order stock, prepare parenteral medications, and fill patient cassettes. They do not enter medication orders into the computer.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 79

NAT:   Module 1 | IO 30.1.1 (Comprehension) Explain how direct patient care is delivered in each of the various patient-care settings.

 

7.    Which one of the following is a common job performed by an outpatient pharmacy technician?

a.

Medicare billing

c.

Ordering stock

b.

Answering the phone

d.

All of the above

 

 

ANS:   D

Outpatient pharmacy technicians bill Medicare, Blue Cross, Medicaid, and other insurance companies. They also answer the phone and order stock.

 

PTS:    1                      DIF:    2 (Comprehension)                             REF:    p. 81

NAT:   Module 1 | IO 30.1.1 (Comprehension) Explain how direct patient care is delivered in each of the various patient-care settings.

 

8.    Pharmacy technicians are considered

a.

Paraprofessionals

c.

Management

b.

Professionals

d.

None of the above

 

 

ANS:   A

Pharmacy technicians are paraprofessionals, which means they work alongside of a professional and require specialized training.

 

PTS:    1                      DIF:    2 (Comprehension)                             REF:    p. 83

NAT:   Module 30 | IO 32.1.5 (Comprehension) Explain the characteristics of collaborative interdepartmental work relationships

 

9.    Which organization is the leading entity in providing course curriculum and standards for accreditation of technician programs?

a.

NABP

c.

APHA

b.

NPTA

d.

ASHP

 

 

ANS:   D

The American Association of Health-System Pharmacists (ASHP) is the leading entity that has provided course curriculum and standards for the accreditation of technician programs since 1982.

 

PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)                                   REF:    p. 91

NAT:   Module 32 | OBJ 22.2 (Knowledge) Describe the local, state, and national pharmacy organizations which offer value for the pharmacy technician.

 

10.  Which one of the following is not a reason to become involved in a professional pharmacy organization?

a.

For networking possibilities

b.

For new information on the future of pharmacy technicians

c.

To earn CE credits

d.

For the tax deduction

 

 

ANS:   D

There are several pharmacy associations that pharmacy technicians can join. Each one offers different benefits. These benefits include free CE credits and journals and networking possibilities.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 98

NAT:   Module 32 | OBJ 22.2 (Knowledge) Describe the local, state, and national pharmacy organizations which offer value for the pharmacy technician.

 

MATCHING

 

Match the organization acronym with the correct description.

a.

Pharmacy association primarily for technicians founded in 1999

b.

Offers certifications in 14 different health care fields

c.

State-managed agency that licenses pharmacists and technicians

d.

Oldest pharmacy association; founded in 1852

e.

National organization for members of state boards of pharmacy

f.

First pharmacy technician association; founded in 1979

g.

Pharmacy association founded in 1942

h.

National board for the certification of pharmacy technicians

i.

Recognition given to a technician who passes the PTCB or ICPT

 

 

1.    AAPT

 

2.    APhA

 

3.    ASHP

 

4.    BOP

 

5.    CPHT

 

6.    ICPT

 

7.    NABP

 

8.    NPTA

 

1.    ANS:   F                      PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 99

NAT:   Module 32 | OBJ 22.2 (Knowledge) Describe the local, state, and national pharmacy organizations which offer value for the pharmacy technician.

 

2.    ANS:   D                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 98

 

3.    ANS:   G                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 98

 

4.    ANS:   C                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 74

 

5.    ANS:   I                      PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 92

 

6.    ANS:   H                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 74

 

7.    ANS:   E                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 74

 

8.    ANS:   A                     PTS:    1                      DIF:    1 (Knowledge)

REF:    p. 75

 

Hopper: Mosby’s Pharmacy Technician, 3rd Edition

 

Chapter 4: Conversions and Calculations Used by Pharmacy Technicians

 

Test Bank

 

MULTIPLE CHOICE

 

1.    2 cups = ____ tsp

a.

96

c.

102

b.

48

d.

32

 

 

ANS:   A

1 cup = 48 tsp; therefore 2 cups = 96 tsp (2 ´ 48 = 96).

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 123

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

2.    52 ml = ____ cc

a.

260

c.

156

b.

10.4

d.

52

 

 

ANS:   D

1 ml is the same as 1 cc; therefore 52 ml = 52 cc.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

3.    2 gallons = ____ L

a.

3840

c.

7.68

b.

7680

d.

3.84

 

 

ANS:   C

1 gallon = 3840 ml; therefore 2 gallons = 7680 ml; 7680 divided by 1000 = 7.68 L.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 123

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

4.    10 g = ____ mcg

a.

1,000

c.

10,000

b.

10,000,000

d.

100,000

 

 

ANS:   B

To change grams to micrograms you must multiply by 1,000 twice: 10 g ´ 1000 = 10,000 mg; then 10,000 mg ´ 1000 = 10,000,000 mcg.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

5.    420 mg = ____ g

a.

42,000

c.

0.42

b.

4,200

d.

0.0042

 

 

ANS:   C

To change milligrams to grams you divide by 1000: 420 mg divided by 1000 = 0.42 g.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

6.    Acetaminophen elixir contains 250 mg of APAP per 2 ml. How many milligrams of APAP are in 15 ml of the elixir? ____ mg

a.

1875

c.

33.33

b.

0.12

d.

1.875

 

 

ANS:   A

This is a simple ratio/proportion: 250 mg/2 ml = x/15 ml; 250 ´ 15 divided by 2 = 1875 mg.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.5 (Application) Given mathematical problems involving ratio strength calculations for pharmaceutical preparations, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

7.    A recommended dose for administration of a medication is 21 mg/lb/day. How many milligrams of this drug must be administered daily to a 115 kg adult? ____ mg/day

a.

253

c.

2415

b.

1097.7

d.

5313

 

 

ANS:   D

115 ´ 2.2 ´ 21 = 5313 mg per day.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 130

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

8.    A physician orders 10.5 mg of morphine sulfate to be administered to a patient. Morphine is labeled 7 mg/ml. How many milliliters are required to fill the order? ____ ml

a.

73.5

c.

7.35

b.

1.5

d.

15

 

 

ANS:   B

Ratio/proportion: 7 mg/1 ml = 10.5 mg/x ml; 10.5 ´ 1 divided by 7 = 1.5 ml.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.5 (Application) Given mathematical problems involving ratio strength calculations for pharmaceutical preparations, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

9.    The recommended dose of a medication for a pediatric patient is 32 mg/kg/day. How many milligrams must be given daily to a 42 lb child? ____ mg/day

a.

1344

c.

295

b.

1.31

d.

611

 

 

ANS:   D

42 lb divided by 2.2 ´ 32 = 611 mg per day.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 130

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

10.  A vial contains 1.125 g of Unasyn in 5 ml of solution. How many milligrams of Unasyn are contained in 4.7 ml of solution? ____ mg

a.

1057.5

c.

4.177

b.

5.2875

d.

1.20

 

 

ANS:   A

Ratio/proportion: 1.125 g/5 ml = x mg/ 4.7 ml; 1.125 ´ 4.7 divided by 5 = 1.0575 g. Then change grams to milligrams: 1.0575 ´ 1000 = 1057.5 mg.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 122

NAT:   Module 20 | IO 3.7.5 (Application) Given mathematical problems involving ratio strength calculations for pharmaceutical preparations, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

11.  An IV infusion containing 945 ml is to be administered at a drop rate of 84 gtt/min. The IV set is calibrated to deliver 18 gtt/ml. How long will it take to administer the entire infusion? ____ hours

a.

3.4

c.

1.6

b.

20.2

d.

5

 

 

ANS:   A

945 ´ 18 = 17,010 total gtt. 17,010 gtt divided by 84 gtt/min = a total of 202.5 minutes. Then divide 202.5 minutes by 60, which will give you 3.4 hours.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 133

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

12.  A patient is to receive 405 ml of an IV infusion over a period of 9 hours. The IV set is calibrated to deliver 4 gtt/ml. How many drops per minute should the patient receive? ____ gtt/min

a.

2

c.

11.25

b.

180

d.

3

 

 

ANS:   D

405 ´ 4 = 1620 total drops. Then change 9 hours to minutes: 9 ´ 60 = 540 minutes. Then divide total drops by total minutes to get drops/min: 1620 divided by 540 = 3 gtt/min.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 133

NAT:   Module 20 | IO 3.7.5 (Application) Given mathematical problems involving ratio strength calculations for pharmaceutical preparations, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

13.  The physician orders 392 ml of D5W solution to be administered over a 14-hour period. The IV set is calibrated to deliver 15 gtt/ml. How many drops per minute should the patient receive? ____ gtt/min

a.

12

c.

7

b.

2

d.

1.9

 

 

ANS:   C

392 ml ´ 15 gtt/ml = 5880 total gtt. Then change 14 hours to minutes: 14 ´ 60 = 840 min. Then divide total gtt by total minutes to get gtt/min: 5880 divided by 840 = 7 gtt/min.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 133

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

14.  An IV piggyback containing 6 g of drug in 190 ml is to be infused over 2 hours. The IV set is calibrated to deliver 12 gtt/ml. How many drops per minute should be administered? ____ gtt/min

a.

95

c.

7.9

b.

19

d.

2.6

 

 

ANS:   B

190 ml ´ 12 gtt/ml = 2280 total gtt; 2 hours ´ 60 = 120 total minutes; 2280 gtt divided by 120 total minutes = 19 gtt/min.

 

PTS:    1                      DIF:    3 (Application)                                   REF:    p. 133

NAT:   Module 20 | IO 3.7.2 (Application) Given mathematical problems involving conversion of weights and measures and direct ratio and proportion, perform the mathematical steps to solve for the correct answer.

 

Comments

Popular posts from this blog

Organic Chemistry 6th Edition By Brown Foote Iverson – Test Bank

Operations And Supply Chain Management 14 Edition By Jacobs – Test Bank

Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley – Test Bank