Mathematical Ideas 13th Edition By Miller – Test Bank

 

 

To Purchase this Complete Test Bank with Answers Click the link Below

 

https://tbzuiqe.com/product/mathematical-ideas-13th-edition-by-miller-test-bank/

 

If face any problem or Further information contact us At tbzuiqe@gmail.com

 

 

Sample Questions

 

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
Convert the Egyptian numeral to Hindu-Arabic form.
1)

A) 11,000

B) 1010

C) 1100

D) 110

B) 1011

C) 1100

D) 111

B) 1101

C) 1110

D) 11,001

B) 3670

C) 3607

D) 367

B) 6200

C) 62

D) 620

B) 3607

C) 367

D) 3067

B) 246

C) 2406

D) 2,000,046

Answer: C
2)
A) 1101
Answer: D
3)

A) 1011
Answer: A
4)

A) 3067
Answer: A
5)

A) 6020
Answer: D
6)

A) 3670
Answer: C
7)

A) 240,006
Answer: D

1

8)

A) 65,473

B) 11,473

C) 6973

D) 6547

B) 1,000,439

C) 928,412

D) 928,439

B) 835,714

C) 8,314,758

D) 834,758

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

Answer: A
9)

A) 928,709
Answer: D
10)

A) 11,014,713
Answer: C

Convert the Hindu-Arabic numeral to Egyptian form.
11) 2000
A)
B)

Answer: C
12) 1100
A)

Answer: D
13) 1011
A)

Answer: A
14) 367
A)

B)

C)

D)

Answer: D
2

15) 620
A)

B)

C)

Answer: B
16) 3067
A)

B)

C)

D)

Answer: D
17) 32,466
A)

B)

C)

D)

Answer: D
18) 520,380
A)

B)

C)

D)

Answer: B

3

D)

19) 8,080,840
A)

B)

C)

D)

Answer: A
20) 6,875,000
A)

B)

C)

D)

Answer: B
Convert the Roman numeral to Hindu-Arabic form.
21) CLXVI
A) 106
B) 1066

C) 166

Answer: C

4

D) 66

22) MDXCVI
A) 196

B) 1596

C) 1096

D) 1506

B) 99,000,000

C) 19,000

D) 19,000,000

B) 7,406,808

C) 7,156,528

D) 7,406,528

C) MDCCLLXVI

D) MDCCCLXVI

B) DXLVII

C) DCCLVII

D) DCCXLVII

B) XXIIIDCCCXII

C) XXIIILXII

D) XXIIIDCCCLII

B) IIICCXIIIDVI

C) IIICCIIIDVI

D) IIICCXIIIDXVI

B) 2000

C) 200

D) 26

B) 520

C) 920

D) 620

Answer: B
23) XIX
A) 99,000
Answer: D
24) VIICDVIDXXVIII
A) 7,506,928
Answer: D
Convert the Hindu-Arabic numeral to Roman form.
25) 1866
A) MDCCCXLVI
B) MDCCLXVI
Answer: D
26) 747
A) MCCXLVII
Answer: D
27) 23,812
A) XXIIIDCCCXII
Answer: B
28) 3,213,506
A) IIICCXIIILVI
Answer: B
Convert the Chinese numeral to Hindu-Arabic form.
29)

A) 20
Answer: B
30)

A) 820
Answer: D

5

31)

A) 4090

B) 4900

C) 409

D) 490

B) 806

C) 805

D) 85

B) 368

C) 356

D) 3068

B) 3057

C) 367

D) 3570

C)

D)

Answer: B
32)

A) 86
Answer: D
33)

A) 367
Answer: A
34)

A) 357
Answer: B

Convert the Hindu-Arabic numeral to Chinese.
35) 2000
A)
B)

Answer: D

6

36) 620
A)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

Answer: C
37) 4900
A)

Answer: C
38) 85
A)

Answer: A
39) 367
A)

Answer: C
40) 3057
A)

Answer: C

7

Perform the addition or subtraction and give your answer in Hindu-Arabic form.
41)

A) 229

B) 219

C) 119

D) 209

B) 602

C) 52

D) 502

B) 4350

C) 4340

D) 434

B) 56,591

C) 55,501

D) 55,601

B) 4291

C) 4301

D) 3391

Answer: B
42)

A) 62
Answer: B
43)

A) 435
Answer: B
44)

A) 55,591
Answer: D
45)

A) 4201
Answer: C

8

46)

A) 42

B) 46

C) 26

D) 22

B) 38

C) 28

D) 22

B) 93

C) 217

D) 357

B) 8509

C) 7509

D) 7599

B) 1377

C) 1367

D) 1267

Answer: D
47)

A) 32
Answer: C
48)

A) 113
Answer: B
49)

A) 8599
Answer: A
50)

A) 1277
Answer: D

Solve the problem using the Egyptian algorithm for multiplication. Give final answer in Hindu-Arabic form.
51) 12 × 34
A) 432
B) 408
C) 360
D) 396
Answer: B
52) 10 × 37
A) 370

B) 360

C) 390

Answer: A

9

D) 330

53) 8 × 63
A) 520

B) 472

C) 504

D) 496

Answer: C
54) How much would King Solomon have to pay the King of Tyre for the use of 200 tree cutters at 5 shekels per
week for a total of 7 weeks?
A) 1000 shekels
B) 1400 shekels
C) 7000 shekels
D) 212 shekels
Answer: C
Identify the largest number expressible in a simple grouping system with the specified base and specified number of
distinct symbols.
55) base ten, six distinct symbols
A) 1,000,000
B) 100,000
C) 99,999
D) 999,999
Answer: D
56) base ten, eight distinct symbols
A) 100,000, 001
B) 99,999,999

C) 100,000,000

D) 9,999,999

C) 1295

D) 4095

C) 4,782,969

D) 40,353,606

Answer: B
57) base six, four distinct symbols
A) 1296
B) 4096
Answer: C
58) base seven, nine distinct symbols
A) 4,782,968
B) 40,353,607
Answer: D
59) base b, eight distinct symbols (where b is any counting number 2 or greater)
A) b8 – 1
B) b8
C) 8 b – 1

D) 8b -1

Answer: A
60) base nine, d distinct symbols
A) 9 d

B) d9 – 1

C) 9d – 1

D) 9 d – 1

Answer: D
Identify the numeral as Babylonian, Mayan, or Greek. Give the equivalent in the Hindu-Arabic system.
61)
A) Babylonian; 42

B) Babylonian; 24

C) Mayan; 19

D) Babylonian; 14

B) Mayan; 277

C) Babylonian; 492

D) Babylonian; 1412

B) Babylonian; 3442

C) Mayan; 652

D) Babylonian; 1377

Answer: B
62)
A) Babylonian; 1943
Answer: D

63)
A) Babylonian; 1162
Answer: B
10

64)
A) Mayan; 11

B) Babylonian; 31

C) Mayan; 16

D) Mayan; 21

B) Babylonian; 1402

C) Mayan; 267

D) Mayan; 482

B) Mayan; 491

C) Mayan; 5046

D) Babylonian; 8651

B) Greek; 549

C) Greek; 649

D) Greek; 659

B) Greek; 37,548

C) Mayan; 4238

D) Greek; 3738

B) Greek; 40,502

C) Greek; 45,200

D) Mayan; 40,052

C)

D)

Answer: C
65)

A) Mayan; 272
Answer: A
66)

A) Mayan; 286
Answer: C
67) χμθ
A) Mayan; 650
Answer: C
γ
68) M ,ζφλη
A) Greek; 37,538
Answer: A
δ
69) M φβ
A) Greek; 4502
Answer: B

Write the number as a Babylonian numeral.
70) 53
A)

B)

Answer: B
71) 474
A)

B)

C)

D)

Answer: D

11

72) 2200
A)

B)

C)

D)

Answer: B
73) 8447
A)

B)

C)

D)

Answer: B
74) 86,520
A)

B)

C)

D)

Write the number as a Mayan numeral.
75) 51
A)
B)

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

B)

C)

D)

Answer: A

Answer: C
76) 213
A)

Answer: A
77) 3969
A)

Answer: A
78) 54,439
A)

Answer: D
12

Write the number as a Greek numeral.
79) 74
A) ξδ

B) οε

C) ξε

D) οδ

B) ζλ

C) τ

D) λζ

B) χκβ

C) χλβ

D) φλβ

δ
B) M φκη

δ
C) M χκη

D) ,δφκη

ζ
B) M φμ

C) ,ζφμ

D) ,ζχμ

γ
B) M φζ

C) ,γφζ

D) ,γχζ

γ
B) M ,βυδ

γ
C) M ,βμδ

D) ,γβυδ

Answer: D
80) 307
A) τζ
Answer: A
81) 532
A) φκβ
Answer: D
82) 4628
A) ,δχκη
Answer: A
83) 7540
ζ
A) M χμ
Answer: C
84) 30,607
γ
A) M χζ
Answer: A
85) 32,044
γ
A) M βμδ
Answer: C
Write the number in expanded form.
86) 49
A) (4 ∙ 10 2 ) + (9 ∙ 10 1 )

B) (4 ∙ 10 0) + (9 ∙ 10 1 )
D) (4 ∙ 101) + (9 ∙ 10 0 )

C) (4 ∙ 10 1 ) + (9 ∙ 10 2 )
Answer: D
87) 607
A) (6 ∙ 10 0 ) + (0 ∙ 10 1) + (7 ∙ 10 2 )
C) (6 ∙ 10 3 ) + (0 ∙ 10 2) + (7 ∙ 10 1 )

B) (6 ∙ 10 2) + (0 ∙ 10 1 ) + (7 ∙ 10 0 )
D) (6 ∙ 10 1) + (0 ∙ 10 2 ) + (7 ∙ 10 3 )

Answer: B
88) 586
A) (5 ∙ 10 1 ) + (8 ∙ 10 2 ) + (6 ∙ 10 3)
C) (5 ∙ 10 3 ) + (8 ∙ 10 2 ) + (6 ∙ 10 1)

B) (5 ∙ 10 0) + (8 ∙ 10 1 ) + (6 ∙ 10 2 )
D) (5 ∙ 10 2) + (8 ∙ 10 1 ) + (6 ∙ 10 0 )

Answer: D

13

89) 3,297
A) (3 ∙ 10 0 ) + (2 ∙ 10 1 ) + (9 ∙ 10 2) + (7 ∙ 10 3 )
C) (3 ∙ 10 4 ) + (2 ∙ 10 3 ) + (9 ∙ 10 2) + (7 ∙ 10 1 )

B) (3 ∙ 10 3) + (2 ∙ 10 2 ) + (9 ∙ 10 1 ) + (7 ∙ 10 0 )
D) (3 ∙ 10 1) + (2 ∙ 10 2 ) + (9 ∙ 10 3 ) + (7 ∙ 10 4 )

Answer: B
90) 7,000
A) (7 ∙ 10 0 ) + (0 ∙ 10 1 ) + (0 ∙ 10 2) + (0 ∙ 10 3 )
C) (7 ∙ 10 4 ) + (0 ∙ 10 3 ) + (0 ∙ 10 2) + (0 ∙ 10 1 )

B) (7 ∙ 10 1) + (0 ∙ 10 2 ) + (0 ∙ 10 3 ) + (0 ∙ 10 4 )
D) (7 ∙ 10 3) + (0 ∙ 10 2 ) + (0 ∙ 10 1 ) + (0 ∙ 10 0 )

Answer: D
91) 97,594
A) (9 ∙ 10 1 ) + (7 ∙ 10 2 ) + (5 ∙ 10 3) + (9 ∙
B) (9 ∙ 10 5 ) + (7 ∙ 10 4 ) + (5 ∙ 10 3) + (9 ∙
C) (9 ∙ 10 0 ) + (7 ∙ 10 1 ) + (5 ∙ 10 2) + (9 ∙
D) (9 ∙ 10 4 ) + (7 ∙ 10 3 ) + (5 ∙ 10 2) + (9 ∙

10 4 ) + (4 ∙ 10 5 )
10 2 ) + (4 ∙ 10 1 )
10 3 ) + (4 ∙ 10 4 )
10 1 ) + (4 ∙ 10 0 )

Answer: D
92) 923,561
A) (9 ∙ 10 6 ) + (2 ∙ 10 5 ) + (3 ∙ 10 4) + (5 ∙
B) (9 ∙ 10 1 ) + (2 ∙ 10 2 ) + (3 ∙ 10 3) + (5 ∙
C) (9 ∙ 10 5 ) + (2 ∙ 10 4 ) + (3 ∙ 10 3) + (5 ∙
D) (9 ∙ 10 0 ) + (2 ∙ 10 1 ) + (3 ∙ 10 2) + (5 ∙

10 3 ) + (6 ∙ 10 2 ) + (1 ∙ 10 1 )
10 4 ) + (6 ∙ 10 5 ) + (1 ∙ 10 6 )
10 2 ) + (6 ∙ 10 1 ) + (1 ∙ 10 0 )
10 3 ) + (6 ∙ 10 4 ) + (1 ∙ 10 5 )

Answer: C
93) eighty-five thousand, six hundred seventeen
A) (8 ∙ 105 ) + (5 ∙ 104 ) + (6 ∙ 103 ) + (1 ∙ 102) + (7 ∙ 101 )
B) (8 ∙ 104 ) + (5 ∙ 103 ) + (6 ∙ 102 ) + (1 ∙ 101) + (7 ∙ 100 )
C) (5 ∙ 105 ) + (8 ∙ 104 ) + (6 ∙ 103 ) + (0 ∙ 102) + (7 ∙ 101 )
D) (8 ∙ 104 ) + (5 ∙ 103 ) + (6 ∙ 102 ) + (7 ∙ 101) + (0 ∙ 100 )
Answer: B
94) three million, four hundred sixteen thousand, four hundred five
A) (3 ∙ 107 ) + (4 ∙ 106 ) + (6 ∙ 105 ) + (1 ∙ 104) + (4 ∙ 103 ) + (5 ∙ 102 ) + (0 ∙ 101 )
B) (3 ∙ 106 ) + (4 ∙ 105 ) + (1 ∙ 104 ) + (6 ∙ 103) + (4 ∙ 102 ) + (0 ∙ 101 ) + (5 ∙ 100 )
C) (3 ∙ 107 ) + (4 ∙ 106 ) + (1 ∙ 105 ) + (6 ∙ 104) + (4 ∙ 103 ) + (0 ∙ 102 ) + (5 ∙ 101 )
D) (3 ∙ 106 ) + (4 ∙ 105 ) + (6 ∙ 104 ) + (0 ∙ 103) + (4 ∙ 102 ) + (5 ∙ 101 ) + (0 ∙ 100 )
Answer: B
Simplify the expansion.
95) (5 ∙ 101 ) + (4 ∙ 100 )

 

Comments

Popular posts from this blog

Organic Chemistry 6th Edition By Brown Foote Iverson – Test Bank

Operations And Supply Chain Management 14 Edition By Jacobs – Test Bank

Pharmacology For Canadian Health Care Practice 3rd Edition By Linda Lane Lilley – Test Bank